به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آئین امضای تفاهمنامه بین کارگروه ساماندهی مد و لباس و بنیاد فرهنگی اصناف ایران با حضور علی مرادخانی؛ رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس و معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی فاضلی؛ رئیس اتاق اصناف ایران و رئیس هیئت مدیره بنیاد فرهنگی اصناف، علی عوض پور؛ دبیرکل اتاق اصناف ایران و عضو هیئت مدیره بنیاد فرهنگی اصناف؛ منصور حسینی؛ معاون فرهنگی اجتماعی و عضو هیئت مدیره بنیاد فرهنگی اصناف و علیرضا سلمانی؛ مشاور فرهنگی و عضو هیئت مدیره بنیاد فرهنگی اصناف، سهشنبه ۲۱ مهرماه در سالن جلسات معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
علی مرادخانی و علی فاضلی به نمایندگی از این دو نهاد برای همکاریهای مشترک در زمینه برگزاری جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر با استفاده از امکانات و توانمندیهای مادی و معنوی طرفین تفاهمنامه را امضا کردند.
حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با اشاره به اینکه یکی از اهداف اصلی این کارگروه واگذاری امور به بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی است افزود: در 3 ماه گذشته مذاکراتی را با اتاق اصناف ایران داشتیم تا با این نهاد که یکی از بزرگترین شبکههای غیر دولتی کشور است همکاری خود را شروع کنیم. در این مدت کمیسیون تولید و توزیع کارگروه مد و لباس به اتاق اصناف واگذار شد. در این کمیسیون 23 نهاد صنفی عضویت دارند که حوزه مد و لباس را پوشش میدهند.
قبادی ادامه داد: گام اصلی که توسط بنیاد فرهنگی اصناف و کارگروه مد و لباس برداشته شد، اعطای "نشان ایرانی" به محصولات است. با وجود ظرفیتهای گستردهای که در ایران وجود دارد و محصولات خوبی که تولید میشود، به دلیل کیفیتهای نامناسب قبلی و نبود فرهنگ استفاده از محصول ایرانی، تولیدات ایرانی جایگاه خود را پیدا نکردهاند و عدهای از تولیدکنندگان مجبور هستند محصول خود را به نام جنس خارجی عرضه کنند. نشان ایرانی که روی محصولات قرار میگیرد بیانگر کیفیت محصول است و خانوادهها میتوانند با اطمینان آن را خریداری کنند.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس افزود: اتفاق مهم دیگری که در همکاری بنیاد فرهنگی اصناف و کارگروه مد و لباس رخ داده، واگذاری مسئولیتهای اجرایی و دبیری جشواره مد و لباس فجر به بخش خصوصی است. با سیاستهای خوب معاونت هنری وزارت ارشاد، جشنواره مد و لباس دومین واگذاری جشنوارههای فجر به بخش خصوصی است و بنیاد فرهنگی اصناف در روندی سه ساله برگزار کننده این جشنواره خواهد بود تا در صورت موفقیت در برگزاری جشنواره پنجم، جشنوارههای 6 و 7 را نیز برگزار کند. دبیری جشنواره نیز به اتاق اصناف واگذار شده و کلیه مراحل جشنواره از ثبت نام تا اجرا بر عهده اتاق اصناف خواهد بود.
علی مرادخانی، معاونت هنری وزارت ارشاد و رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس نیز گفت: در حوزه مد و لباس دغدغه اصلی وزارت ارشاد و دولت، موضوع هویتی، فرهنگی و تاریخی لباس است. از سوی دیگر اتاق اصناف دغدغههای فنی بیشتری در این زمینه دارد و امیدواریم با شرایطی که پیش خواهد آمد بتوانیم بر اساس سیاستهای کاری دولت، فضای کار را برای بخش خصوصی فراهم کنیم و دولت فقط در زمینه سیاستگذاری و نظارت بر امور فعالیت کند.
مرادخانی ادامه داد: سعی میکنیم جشنواره مد و لباس امسال با همکاری کارگروه مد و لباس و اتاق اصناف به یک فضای متقابل همکاری تبدیل شود تا بخشهای مختلف در آن فعالیت کنند. چهار جشنواره قبلی مد و لباس تجربیات جدیدی برای ما فراهم کردند و حالا با کمک اصناف و رسانهها تجربیات جدیدی کسب خواهیم کرد تا در آینده شاهد جشنوارهای خوب در حوزه مد و لباس باشیم.
علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران نیز گفت: اتاق اصناف ایران در طول دو سال فعالیت دولت تدبیر و امید شاهد بود که نگاه تعاملی دولت با بخش خصوصی، یک نگاه واقعی است. سپردن کار مردم به مردم و مردم محور کردن اقتصاد و فرهنگ از اصولیترین کارهایی است که دولت به آن اهتمام دارد. بعد از سه دهه نهادینه شدن کارها در بخش دولتی، اقدامات جدید وزارت ارشاد در سپردن نمایشگاه کتاب و جشنواره مد و لباس به مردم، کار بسیار بزرگی است.
فاضلی ادامه داد: واگذاری جشنواه مد و لباس به بنیاد فرهنگی اصناف باعث میشود مجموعه عظیم سه میلیون واحدی اعضای اتاق در این کار شریک شوند. اصناف در سراسر کشور حضور دارند و بهره گیری از آنها در مسائل فرهنگی باعث عاقبت به خیری کشور است. نزدیک به 28 اتحادیه صنفی کشور برای اولین بار در این رخداد بزرگ شرکت خواهند کرد و به کارگیری طراحان و مزونهایی با فرهنگ ایرانی- اسلامی یکی از اهداف مورد نظر ما است.
پس از آن قبادی به بیان نکاتی در مورد مفاد تفاهم نامه پرداخت و گفت: پس از برگزاری 4 دوره جشنواره مد و لباس فجر با مدیریت مستقیم کارکروه مد و لباس، نتایج بسیار خوبی به دست آوردیم که مهمترین آنها ایجاد نگرش جدیدی بین مردم و مسئولین بود و مسئولان متوجه شدند برای داشتن سبک زندگی اسلامی- ایرانی باید به الگوهای ایرانی- اسلامی توجه کنند. جشواره مد و لباس به این موضوع توجه کرده و به دنبال توسعه آن است. این جشنواره 500 هزار نفر بازدیدکننده داشته که تعداد قابل توجهی است و اگر اتاق اصناف وارد کار شود و فضای مناسبی را ایجاد کند، ضریب نفوذ جشنواره افزایش پیدا میکند.
قبادی افزود: 15جلسه برای بررسی مفاد تفاهم نامه برگزار شد و بر اساس آن مسئولیت اجرایی و برگزاری جشنواره به بنیاد فرهنگی اصناف سپرده شد. رئیس این جشنواره همچنان کارگره مد و لباس است اما دبیری آن به بنیاد فرهنگی اصناف واگذار شده است. همچنین 5 نفر از اعضای هیئت مدیره بنیاد فرهنگی اصناف در شورای سیاستگذاری جشنواره حضور دارند و در تصمیمگیریهای کلان جشنواره مشارکت میکنند.